Welcome to our website !

Wątróbka z marchewką i groszkiem

By 20:55

Po długim weekendowym wypoczynku

szybka inspiracja na wątróbkę z warzywami




Składniki:

  • 0,5 kg wątróbki
  • 1 cebula
  • 4 średnie marchewki
  • 1 puszka groszku
  • 300 ml domowego przecieru pomidorowego (możemy użyć 2 łyżek koncentratu i wody)
  • sos sojowy
  • oregano
  • papryka ostra
  • czubryca czerwona


Przygotowanie:

Wątróbkę myjemy, oczyszczamy z białych błonek i twardych części. Kroimy w dość dużą kostkę. 



Obtaczamy w mące i smażymy około 3 - 4 minut z każdej strony.



Cebulę obieramy, kroimy w piórka i podsmażamy, aż będzie miękka i lekko przypalona. 



Marchewkę kroimy w kostkę.



Dorzucamy do usmażonej cebuli, zalewamy przecierem pomidorowym i dusimy około 20 minut.

Kiedy marchewka już zmięknie dodajemy wątróbkę i dusimy razem jeszcze 5 minut. Pod koniec dodajemy groszek oraz doprawiamy przyprawami do smaku.


Smacznego

You Might Also Like

0 komentarze