­
Welcome to our website !

Penne americana

By 20:55 ,


Składniki (2 porcje)

  • 200 g makaronu penne
  • 1 cebula
  • 200 g boczku
  • 300 ml przecieru pomidorowego
  • 200 ml Å›mietany 30%
  • parmezan


Przygotowanie

Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Boczek oraz cebulę kroimy w kostkę. Rozgrzewamy patelnie i podsmażamy pokrojony boczek, kiedy będzie już lekko zarumieniony dorzucamy cebulę i smażymy aż się zeszkli.

Dolewamy przecier pomidorowy i gotujemy wszystko razem około 5 minut. Doprawimy solą, pieprzem, świeżą bazylią oraz oregano.

Dolewamy Å›mietankÄ™, dziÄ™ki czemu nasz sos zyska delikatny pomaraÅ„czowy kolor. 

Dodajemy makaron i gotujemy jeszcze przez chwilę, żeby sos zgęstniał i pokrył makaron.


Podajemy posypane tartym parmezanem.

Smacznego

You Might Also Like

0 komentarze