­
Welcome to our website !

Faszerowane pieczarki

By 19:49

Dzisiaj zaczynamy długi weekend na Lubelszczyźnie

Kolejnym gościem, z którym dzisiaj gotowałem jest Michał

Dzisiejszym zadaniem było zrobienie czegoś szybkiego oraz pysznego i to wszystko tylko z kilku składników.


Składniki: 


  • pieczarki 
  • cebula mała 
  • boczek 
  • 1 jajko 
  • 4 łyżki śmietany 
  • odrobina mleka 

Przygotowanie:


 Pieczarki obieramy. Odcinamy łodyżki i kroimy je w małą kosteczkę. 


Boczek i cebulę również kroimy w kostkę i na maśle. Pod koniec dosypujemy pokrojone łodyżki pieczarek.


Podsmażone składniki łączymy dokładnie z jajkiem.


Kapelusze nadziewamy farszem.


Przygotowujemy śmietanowy sos.

4 łyżki śmietany 18% z odrobiną mleka doprawiamy solą, pieprzem, papryką, oregano i majerankiem. Mieszamy i wylewamy do naczynia do zapiekania.


Piekarnik nagrzewamy  do temperatury około 200 stopni i pieczemy 20 min.



Upieczone pieczarki podajemy razem z sosem.


Smacznego


You Might Also Like

0 komentarze