Niedzielny obiad
Niedzielny obiad z deserem
Dzisiaj w kuchni pomagali mi pierwszorzędni młodzi kucharze - Natalka i Piotrek :) Ugotowaliśmy razem wspaniały niedzielny obiad.Daniem głównym były polędwiczki w sosie pieczarkowym z chrzanowym puree.
Polędwiczki w sosie pieczarkowym
Składniki:
- polędwiczka wieprzowa 500 g
- pieczarki 300 g
- śmietana 30%
- cebula
Przygotowanie:
Na początku odcinamy z polędwiczek białe błonki.Kroimy w około 1 cm plastry.
Przygotowujemy sos pieczarkowy.
Cebulę kroimy w pół talarki.Pieczarki siekamy drobno.
Cebulę podsmażamy, dorzucamy pieczarki i smażymy, aż odparuje woda. Dolewamy śmietanę i zostawiamy na małym ogniu.
Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy polędwiczki około 2 min z każdej strony.
Podajemy z puree z ziemniaków z dodatkiem masła i tartego chrzanu.
1 komentarze
świetny pomysł trzymaj tak dalej
OdpowiedzUsuń