­
Welcome to our website !

Ciasto z rabarbarem

By 21:21

Składniki


  • 250 g margaryny
  • 1 szklanka cukru
  • 3 łyżki wody
  • 2 jajka
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 300 - 400 g rabarbaru



Przygotowanie

Rabarbar myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. Posypujemy łyżką cukru i odstawiamy, żeby puścił sok. W między czasie przygotowujemy ciasto.

Margarynę z cukrem i wodą rozpuszczamy w rondelku, nie dopuszczając do zagotowania! Odstawiamy do przestudzenia. Następnie dodajemy jajka oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

Mieszamy razem do uzyskania jednolitej masy.


Blaszkę do pieczenia wysmarowujemy margaryną i posypujemy bułką tartą. Wylewamy gotową masę.

Delikatnie układamy na wierzchu rabarbar.

Pieczemy na złoty kolor w piekarniku nagrzanym do 200 stopni (około 40 minut).

Smacznego


You Might Also Like

0 komentarze