Welcome to our website !

Pieczarkowy Krem

By 16:20

Dzisiaj na stole królują pieczarki.

Te niepozorne grzyby zawierają w sobie spore ilości białka, błonnika, witamin
 i mikroelementów. Ich obecność w diecie m. in. wzmacnia odporność i pomaga
w odchudzaniu :) 

Jemy, na zdrowie :)


Składniki:



  • 0,5 kg pieczarek
  • 0,5 l bulionu warzywnego
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka estragonu

Przygotowanie:

Pieczarki obieramy i kroimy w pół talarki.


Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy chwilę na maśle.


Dorzucamy pieczarki, solimy i smażymy aż puszczą wodę i trochę odparują.


Pod koniec smażenia dodajemy drobno pocięty czosnek i estragon, smażymy bardzo krótko żeby czosnek się nie przypalił i nie stracił aromatu.


Usmażone pieczarki wrzucamy do bulionu (odcedzonego, bez warzyw) i zagotowujemy.


Miksujemy blenderem do uzyskania kremowej konsystencji. Doprawiamy suszonym imbirem i białym pieprzem.

Podajemy z łyżką śmietany, posypane natką pietruszki.

Voila! Smacznego!



You Might Also Like

1 komentarze

  1. Zrobiłam ten krem :) tylko do pieczarek dodałam jeszcze podgrzybki i opieńki :) Wyszło super :D

    OdpowiedzUsuń