­
Welcome to our website !

Paszteciki francuskie

By 19:11



Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 500 g mięsa mielonego wieprzowo- wołowego
  • 1 opakowanie oliwek zielonych
  • 2 cebule
  • 2 jajka
  • 2 ząbki czosnki
  • szczypta oregano, chili, papryka słodka, cynamon


Przygotowanie

Jajka gotujemy na twardo.

Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy, aż się zarumieni. Następnie dodajemy mięso i smażymy razem.

Ugotowane jajko kroimy w kostkę, oliwki kroimy na pół a czosnek siekamy w cienkie plasterki.


Do wysmażonego mięsa dodajemy pół łyżeczki chili, cynamonu i papryki słodkiej oraz pokrojone jajko, czosnek i oliwki.


Smażymy wszystko razem około 7-8 minut. Odstawiamy do przestygnięcia.

Ciasto francuskie rozwijamy i wycinamy duże koła.

Układamy na połowie krążka przestudzony farsz i dokładnie zaklejamy.


Wkładamy na 12 -15 min do piekarnika nagrzanego do temperatury 200-220 stopni. Można posmarować z wierzchu roztrzepanym jajkiem.


Smacznego


You Might Also Like

0 komentarze