Scampi honey
Składniki:
- kilka krewetek tygrysich
- liście szałwii
- 200 ml śmietany 30%
- 1-2 łyżki płynnego miodu
- kilka krewetek tygrysich
- liście szałwii
- 200 ml śmietany 30%
- 1-2 łyżki płynnego miodu
Przygotowanie
Na rozgrzaną patelnię wrzucamy krewetki i smażymy, aż się zaczerwienią.
Następnie dodajemy posiekane liście szałwii oraz wlewamy śmietankę.Gotujemy razem przez około 2 minut.
Następnie dodajemy posiekane liście szałwii oraz wlewamy śmietankę.Gotujemy razem przez około 2 minut.
Krewetki wyjmujemy na talerz, żeby za bardzo się nie skurczyły.
Do sosu dodajemy miód i doprawiamy solą. Podgrzewamy, aż wszystkie składniki się połączą, a miód lekko zeszkli.
Pod koniec gotowania, wrzucamy ponownie krewetki na około 2 minuty, żeby się podgrzały.
Do sosu dodajemy miód i doprawiamy solą. Podgrzewamy, aż wszystkie składniki się połączą, a miód lekko zeszkli.
Pod koniec gotowania, wrzucamy ponownie krewetki na około 2 minuty, żeby się podgrzały.
0 komentarze