Awokadowe łódeczki
Składniki
- 1 awokado
- 2 jajka
Przygotowanie
Wybierając awokado szukajmy takiego, które będzie delikatnie miękkie. Nie musi być całkowicie dojrzałe.
Awokado przecinamy na pół i wyjmujemy pestkę.
Za pomocą łyżki wydrążamy delikatnie wgłębienie, tak aby później zmieściło się nam jajko.
Gotowe awokadowe łódeczki najlepiej ułożyć na blaszce, gdyż jajko może nam trochę wypłynąć.
Pieczemy około 15-20 minut, w zależności od tego jaką konsystencję jajka chcemy uzyskać.
Moje awokado piekło się 15 minut.
Jak widać na następnym zdjęciu po przecięciu żółtko było nadal płynne.
Szczypta soli oraz pieprzu i gotowe.
1 komentarze
Hola Amigo!
OdpowiedzUsuńZaryzykowałem, zrobiłem i wyszły kosmiczne! Brakowało tylko glutenu więc rąbnąłem w to Vegety - serdecznie polecam!
Z poważaniem,
Bestia Smaku