Welcome to our website !

Awokadowe łódeczki

By 23:36 ,


Składniki


  • 1 awokado
  • 2 jajka


Przygotowanie

Wybierając awokado szukajmy takiego, które będzie delikatnie miękkie. Nie musi być całkowicie dojrzałe.

Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200 stopni.

Awokado przecinamy na pół i wyjmujemy pestkę.

Za pomocą łyżki wydrążamy delikatnie wgłębienie, tak aby później zmieściło się nam jajko.

Gotowe awokadowe łódeczki najlepiej ułożyć na blaszce, gdyż jajko może nam trochę wypłynąć.

Pieczemy około 15-20 minut, w zależności od tego jaką konsystencję jajka chcemy uzyskać.

Moje awokado piekło się 15 minut. 

Jak widać na następnym zdjęciu po przecięciu żółtko było nadal płynne.

Szczypta soli oraz pieprzu i gotowe.

Smacznego






You Might Also Like

1 komentarze

  1. Hola Amigo!
    Zaryzykowałem, zrobiłem i wyszły kosmiczne! Brakowało tylko glutenu więc rąbnąłem w to Vegety - serdecznie polecam!
    Z poważaniem,
    Bestia Smaku

    OdpowiedzUsuń