Welcome to our website !

Delikatna poezja

By 20:21

Coś miłego dla pobudzenia was:)

Delikatny wiosenny pomysł na deser






Składniki:



  • 1 jabłko 
  • 2 łyżeczki masła 
  • 2 łyżeczka dżemu żurawinowego 
  • 1 łyżeczka cynamonu 
  • 0,5 lampki wina 
  • 1 limonka 


Przygotowanie: 

Obieramy jabłko oraz wycinamy środek, kroimy w plasterki około 0,5 cm .


Rozgrzewamy na patelni 2 łyżeczki masła i rozkładamy pokrojone jabłka. Smażymy, aż lekko złapią złoty kolor. 


Pod koniec wlewamy białe wino i smażymy aż lekko odparuje.


Usmażone jabłka rozkładamy na papierowym ręczniku i przykładamy z 2 strony aby masło wsiąkło w ręcznik.   

Końcówka:



Rozkładamy wedle swojego uznania. Jabłka posypujemy cynamonem, rozkładamy dżem żurawinowy i polewamy sokiem z limonki.

Życzę Smacznego





You Might Also Like

1 komentarze

  1. I nawet coś wegetariańskiego się znalazło ;)
    Ciekawe połączenie składników, smakuje świetnie polecam.

    OdpowiedzUsuń