Welcome to our website !

Gulasz z serc drobiowych

By 13:54

 

Składniki (2 porcje)

  • 500 g serc drobiowych
  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • 500 ml wody
  • przyprawy


Przygotowanie

Serca oczyszczamy z białych błonek. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy. Dorzucamy serca i smażymy, aż będą zarumienione.

Zalewamy całość wodą, tak aby wszystko było zakryte. Dodajemy pokrojoną w pół talarki marchewkę, ziele angielskie oraz liść laurowy. Gotujemy co najmniej 30 minut, żeby odparował nadmiar wody. Opcjonalnie możemy zagęścić łyżką mąki ziemniaczanej. 

Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą.

Podajemy z kaszą lub ziemniakami.

Smacznego


You Might Also Like

0 komentarze