Welcome to our website !

Papryka faszerowana

By 22:29

Składniki (2 porcje)


  • 2 - 3 papryki
  • 300 g mięsa mielonego
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 jajko
  • 100 g ugotowanego ryżu




Przygotowanie

Cebulę kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy na patelni, żeby lekko się zeszkliła. Następnie dodajemy mięso mielone. Doprawiamy solą, pieprzem oraz ulubionymi przyprawami. Smażymy, aż mięso będzie białe i odparuje woda. Odstawiamy do przestygnięcia.

Z papryki odcinamy ostrożnie wierzch, tak aby uzyskać coś w rodzaju przykrywki. Usuwamy gniazda nasienne i płuczemy.


Do przestudzonego mięsa dodajemy ryż, pokrojonego w kostkę ogórka oraz drobno posiekany czosnek. Wbijamy jajko i wszystko dokładnie mieszamy. Możemy doprawić jeszcze do smaku.

Przygotowany farsz przekładamy do przygotowanych wcześniej papryk. 


Zamykamy i pieczemy 30 - 40 minut w temperaturze 180 stopni.

Smacznego



You Might Also Like

0 komentarze