Welcome to our website !

Medaliony gdańskie z brzoskwinią

By 11:12



Składniki:

  • schab 500 g
  • brzoskwinie 4 szt.
  • żółty ser 100 g
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • mąka
  • łyżka smalcu
  • masło


Przygotowanie

Umyte i osuszone mięso pokroić na 4 plastry. Lekko rozbić tłuczkiem, uformować owalne medaliony. Skropić sokiem z cytryny,  posypać solą i pieprzem. Obtoczyć w mące. Obsmażyć na gorącym smalcu.


Na blaszce do zapiekania ułożyć podsmażone medaliony. Na każdym z nich ułożyć połowę brzoskwini i posypać tartym serem. Położyć na wierzch grudkę masła. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Zapiekać, aż ser się rozpuści.

Smacznego


You Might Also Like

0 komentarze