Welcome to our website !

Musztardowe spaghetti

By 18:58

Dziś coś na szybko dla zabieganych.


Składniki:


  • mięso wołowe mielone 500 g
  • 1 musztarda 
  • 2 łyżki mąki 
  • 2 łyżki masła 
  • 1 szklanka wody
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Rozgrzewamy na patelni olej i podsmażamy mięso, aż będzie białe. Mieszamy drewnianą łyżką rozbijając na mniejsze części. Podsmażane mięso podlewamy odrobiną czerwonego wina, aby mięso nabrało delikatnego aromatu.


Roztapiamy w garnku masło, dodajemy mąkę i podgrzewamy, aby mąka uzyskała (złoty kolor) 2 stopień podsmażenia.  Następnie stopniowo dolewamy wodę i energicznie mieszamy trzepaczką, żeby nie powstały grudki. 

Dodajemy 5 łyżek musztardy, szczyptę gałki muszkatołowej i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Łączymy sos z podsmażonym mięsem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.


Makaron spaghetti gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. 

Sos podgrzewamy, dodajemy makaron, dokładnie mieszamy i gotowe.

Smacznego :)


You Might Also Like

0 komentarze