Królewska rolada
Dzisiaj, na środę proponuję
Królewską roladę
Składniki:
- tortilla (przepis tutaj)
- 2 serki śmietankowe puszyste
- 1 opakowanie łososia wędzonego w plastrach
- biały pieprz
Przygotowanie:
Przekładamy serek do miski i doprawiamy pieprzem. Łososia kroimy w mniejsze plastry.Tortillę układamy na folii aluminiowej i rozkładamy na niej plastry łososia.
Następnie nakładamy grubą warstwę serka śmietankowego.
Zwijamy tortillę w rulonik, owijamy folią aluminiową i odkładamy do lodówki na pół godziny.
Roladki tniemy w 1,5 cm plastry i wbijamy w każdy wykałaczkę.
2 komentarze
Witam Panie Mateuszu. świetny pomysł. Ja osobiście robiłem podobny przysmak, a mianowicie dodałem świeży szpinak duszony z czosnkiem i suszone pomidory a serek śmietankowy zastąpiłem mascarpone doprawiając do smaku ziołami i pieprzem. polecam i pozdrawiam
OdpowiedzUsuńZrobiłam dwie rolady na imprezę okolicznościową jako przystawkę:)) . Przepyszne! Szybki i łatwy przepis Polecam :)
OdpowiedzUsuń