Raffaello z kaszy jaglanej
Szybki i bardzo prosty pomysł na coś słodkiego,
żeby odpędzić deszczowe chmury za oknem.
Składniki:
- 200 ml mleka
- 200 ml mleczka kokosowego
- 150 g kaszy jaglanej
- 2 łyżki cukru
- 20 g migdałów w płatkach
- 0,5 szklanki wiórek kokosowych do masy + ok. 0,5 szklanki wiórek do obtoczenia
Przygotowanie:
Obydwa mleka przelewamy do garnka i zagotowujemy. Wsypujemy kaszę oraz cukier i gotujemy około 15 minut, aż kasza będzie miękka.
Do dość gęstej masy dosypujemy wiórki kokosowe i pocięte drobno płatki migdałów. Mieszamy wszystko razem, zdejmujemy z ognia i miksujemy na gładką masę.
Z jeszcze ciepłej masy formujemy kulki i obtaczamy w wiórkach kokosowych.
Przed obtoczeniem w wiórkach możemy wcisnąć do kuleczki kawałek migdała.
Wkładamy do lodówki na co najmniej godzinę.
Wkładamy do lodówki na co najmniej godzinę.
0 komentarze