Welcome to our website !

Raffaello z kaszy jaglanej

By 20:09 ,

Szybki i bardzo prosty pomysł na coś słodkiego,

żeby odpędzić deszczowe chmury za oknem.



Składniki:

  • 200 ml mleka
  • 200 ml mleczka kokosowego
  • 150 g kaszy jaglanej
  • 2 łyżki cukru
  • 20 g migdałów w płatkach
  • 0,5 szklanki wiórek kokosowych do masy + ok. 0,5 szklanki wiórek do obtoczenia 

Przygotowanie:

Obydwa mleka przelewamy do garnka i zagotowujemy. Wsypujemy kaszę oraz cukier i gotujemy około 15 minut, aż kasza będzie miękka.



Do dość gęstej masy dosypujemy wiórki kokosowe i pocięte drobno płatki migdałów. Mieszamy wszystko razem, zdejmujemy z ognia i miksujemy na gładką masę.

Z jeszcze ciepłej masy formujemy kulki i obtaczamy w wiórkach kokosowych.

Przed obtoczeniem w wiórkach możemy wcisnąć do kuleczki kawałek migdała.

Wkładamy do lodówki na co najmniej godzinę.

Smacznego


You Might Also Like

0 komentarze