Welcome to our website !

Wegetariańskie zapiekanki z cukinii

By 19:19 , ,

W ten piękny słoneczny dzień przygotowałem dla Was coś szybkiego, lekkiego i bardzo sycącego






Składniki (2 porcje)

  • 2 cukinie
  • 300 g pieczarki
  • 1 czerwona cebula
  • kulka sera mozzarella
  • mała papryka czerwona
  • przyprawy


Przygotowanie

Cukinię myjemy, przecinamy wzdłuż na pół. Wydrążamy nasiona za pomocą łyżki.

Czerwoną cebulę kroimy w piórka i podsmażamy aż lekko zmięknie. Przekładamy do miski do wystygnięcia.

Pieczarki kroimy w cienkie plastry. Smażymy do momentu aż cała woda wyparuje. Studzimy i dodajemy do podsmażonej cebuli.

Paprykę kroimy w dość drobną kostkę. Ser mozzarella ścieramy na jarzynowych oczkach. Wrzucamy do miski z cebulą i pieczarkami.

Doprawiamy solą, pieprzem, oregano, bazylią i estragonem. Dokładnie mieszamy i wykładamy do wydrążonych rynienek.


Pieczemy około 25 - 30 min w temperaturze 180 stopni. 10 minut przed końcem pieczenia możemy posypać z wierzchu żółtym serem.

Smacznego


You Might Also Like

0 komentarze