Roladki wieprzowe ze śliwką
Roladki wieprzowe ze śliwką
Składniki (4 porcje)
- 4 plastry schabu (ok. 1,5 cm grubości)
- garść suszonych śliwek
- sól
- pieprz
- oregano
- czerwona papryka słodka
Przygotowanie
Sos musztardowy z wasabi
Składniki
- 200 ml śmietany 30%
- 2 - 3 łyżeczki musztardy
- 2 łyżeczki wasabi (w proszku)
Przygotowanie
Śmietankę zagotowujemy. Dodajemy musztardę oraz wasabi. Doprawiamy szczyptą soli i pierzu. Mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji bez grudek.Podgrzewamy jeszcze chwilę, żeby sos lekko zgęstniał.
1 komentarze
Bardzo dobre, zrobiłem i rodzince smakowało, sos jest super, powodzenia. Kubuś
OdpowiedzUsuń