Welcome to our website !

Chrzanowa polędwica wieprzowa z eko warzywami

By 22:21

Po dość długiej przerwie wracamy kochani do Was z nowymi kulinarnymi pomysłami.
Tak, to już ponad pół roku jak nas tu nie było i sami nie możemy w to uwierzyć. Przez ten czas zaszło w naszym życiu wiele zmian. W wyniku różnych życiowych zawirowań zabrakło wolnych chwil oraz sposobności do dzielenia się z Wami nowymi przepisami.

Wielu z Was nie mogło się już doczekać kolejnych pomysłów. O czym dawaliście nam znać wielokrotnie. Cieszy nas to niezmiernie, że odwiedzacie naszego bloga w poszukiwaniu kulinarnych inspiracji.

Obiecujemy dołożyć wszelkich starań, aby w najbliższym czasie rozpalić Wasze podniebienia zupełnie nowymi potrawami. Tak, żeby każdy z Was znalazł w naszych zbiorach coś dla siebie na każdą okazję.



Składniki:

  • 500g polędwicy wieprzowej
  • 4 łyżki oleju 
  • 2 łyżki tartego chrzanu
  • sól, pieprz   

Przygotowanie marynaty:

Do miski wlewamy olej, dodajemy chrzan, odrobinę soli i pieprzu. Mieszamy składniki i nacieramy mięso. Miskę przykrywamy folią i odstawiamy do lodówki na ok. 1h.



Po 1h rozgrzewamy patelnie i podsmażamy ok. 3-4 min z każdej strony. W między czasie rozgrzewamy piekarnik do temperatury 150 stopni.




Podsmażoną polędwicę przekładamy na papier do pieczenia i zwijamy. Pieczemy przez około 10 minut.



W czasie kiedy polędwica się piecze możemy przygotować warzywa.

W mojej wersji, wybór padł na brokuła, selera i marchewkę.



Marchewkę i selera kroimy w talarki. Brokuła dzielimy na różyczki.

Warzywa gotujemy na parze około 12-15 minut.




Upieczoną polędwiczkę kroimy na kawałki według uznania.



Smacznego





You Might Also Like

1 komentarze

  1. Bardzo smakowicie wygląda to danie. Na pewno wypróbuje. Dziękuje za przepis i pozdrawiam serdecznie :)

    OdpowiedzUsuń